(+389) 02 278 1166
Борис Трајковски бр.130, Скопје
Kontaktoni
Shtepi
Rreth nesh
Sherbimet
Микробиолошки испитувања
Жито, житарици и нивни производи – АЛ
Кондиторски производи – АЛ
Адитиви АЛ
Добиточна храна АЛ
Желатин АЛ
Зачини – МИ – АЛ
Мед и производи од мед – АЛ
Месо и производи од месо – АЛ
Пијалоци – АЛ
Сладолед – AL
.
Вода – МИ – АЛ
Брисеви – АЛ
Зеленчук и овошје – АЛ
Додаток на храна – АЛ
Риба и школки – АЛ
Масло – АЛ
Јајца и производи од јајца – АЛ
Конзервирани производи – АЛ
Млеко и млечни производи – МИ – АЛ
Детски каши – АЛ
Хемиски испитувања
Алкохолни пијалоци – АЛ
Вода – ХИ – AL
Житарки и тестенини АЛ
Зачини – ХИ – АЛ
Масло – ХИ – АЛ
Месо и месни производи – ХИ – АЛ
Млеко и млечни производи – ХИ – АЛ
Овошје, зеленчук и нивни производи – ХИ – АЛ
Храна за животни – АЛ
DOK
Sektoret
Careers AL
Храна за животни
ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
pH
Сол (хлориди)
Уреа
Масти
Пепел
Фосфор
Сурови влакна (целулоза)
Вода/сува материја
Протеини
Енергетска вредност
Определување на калциум
Определување на скроб
Пепел нерастворлив во HCl
Определување на шеќери
Јаглехидрати
Определување на лактоза
Кадмиум
Олово
Калај
Амонијак
Активитет на вода
Афлатоксин B1
Вкупни афлатоксини
Деоксиниваленол
Фумонисини
Охратоксин А
Т-2 Токсин
Зеараленон
*Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати
*Заситени масни киселини
*Незаситени масни киселини
*NDF (% DM)
*ADF (% DM)