Месо и месни производи

ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
  • pH
  • Содржина на вода/сува маса
  • Протеини
  • Пепел (минерални материи)
  • Фосфор
  • Масти
  • Сол
  • Определување на шеќери
  • Определување содржина на хидроксипролин, колаген, колаген/протеин
  • Определување на нитрати и нитрити
  • Oпределување на L-(+)-глутаминска к-на
  • Определување на скроб (Реф. мет.)
  • Определување на глукоза
  • Енергетска вредност
  • Јаглехидрати
  • Кадмиум
  • Олово
  • Калај
  • Калциум
  • Амонијак
  • Активитет на вода
  • Водороден пероксид
  • Хлорамфеникол
  • Акриламид
  • Глутен
  • Хистамин

Заситени масни киселини

Незаситени масни киселини

Диетарни влакна

Определување на фруктоза

Определување на сулфати

Киселински степен

Талог