Овошје, зеленчук и нивни производи

ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
  • pH
  • Содржина на вода/сува маса
  • Протеини
  • Пепел (минерални материи)
  • Фосфор
  • Масти
  • Определување на диетарни влакна
  • Сол
  • Определување на шеќери
  • Определување содржина на хидроксипролин, колаген, колаген/протеин
  • Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати (Реф.мет)
  • Oпределување на L-(+)-глутаминска к-на
  • Определување на скроб и глукоза (Реф. мет.)
  • Определување на  глукоза
  • Енергетска вредност
  • Јаглехидрати
  • Кадмиум
  • Олово
  • Калај
  • Калциум
  • Амонијак
  • Активитет на вода
  • Определување на растворливи цврсти супстанци
  • Определување на киселински степен
  • Определување пепел нерастворлив во хлороводородна киселина

Афлатоксин B1

Вкупни афлатоксини

Деоксиниваленол

Фумонисини

Охратоксин А

Т-2 Токсин

Зеараленон

Афлатоксин М1

Патулин

Хлорамфеникол

Глутен

*Заситени масни киселини

*Незаситени масни киселини

*Полинезаситени масни киселини

*Определување на транс масти

*Сензорна анализа (органолептика) на млеко и млечни производи

*Определување на сулфур диоксид

*Определување на органски нечистотии од растително потекло

*Процент на етил алкохол

*Бруто-нето содржина