Млеко и млечни производи

ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

pH

Масти – бутирометар

Протеини

Јаглехидрати

Точка на мрзнење

Сол

Определување на вода/сува материја

Определување на пепел

Определување на водороден пероксид

Определување на шеќери

Определување на лактоза

Определување содржина на уреа (Реф. мет.)

Определување на густина

Определување на киселински степен

Алкална фосфатаза

Сензорна анализа (органолептика)

Вода во сува безмасна материја

Масти во сува материја

Протеини во сува материја

Сол во вода

Определување на бакар (во млеко и млечни производи)

Определување на казеин-азот (во млеко)

Определување на железо (во млеко)

Определување на сува безмаслена материја

Кадмиум

Олово

Калај

Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати

Афлатоксин М1

Хлорамфеникол

Фолна киселина

*Определување на јаглеродна киселина

*Определување на кисела фосфатаза

*Незаситени масни киселини

*Алкохолна проба

*Индекс на растворливост

*Пероксидаза