Жито, житарици и нивни производи

ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
  • Масти
  • *Заситени масни киселини
  • Јаглехидрати
  • Шеќери
  • Протеини
  • Сол
  • Диетрани влакна
  • Енергетска вредност
  • Определување на pH
  • Определување на вода/сува материја
  • Определување на киселински степен
  • Сензорна анализа (органолептика) на брашно
  • Определување на пепел (минерални материи)
  • Определување на глутен – рачен метод
  • Определување на индекс на седиментација
  • Определување на холестерол
  • Определување на кадмиум
  • Определување на олово
  • Определување на калај
  • Определување на амониум
  • Активитет на вода
  • Определување на фосфор
  • Определување на нитрати и нитрити
  • Определување на скроб и глукоза
  • Афлатоксин B1
  • Вкупни афлатоксини

Деоксиниваленол

Фумонисини

Охратоксин А

Т-2 Токсин

Зеараленон

Глутен

Акриламид

Фолна киселина

Незаситени масни киселини

*Полинезаситени масни киселини

*Определување на сулфати

*Алкалност на пепел

*Определување на маса од 1000 зрна