(+389) 02 278 1166
Борис Трајковски бр.130, Скопје
Kontaktoni
Shtepi
Rreth nesh
Sherbimet
Микробиолошки испитувања
Жито, житарици и нивни производи – АЛ
Кондиторски производи – АЛ
Адитиви АЛ
Добиточна храна АЛ
Желатин АЛ
Зачини – МИ – АЛ
Мед и производи од мед – АЛ
Месо и производи од месо – АЛ
Пијалоци – АЛ
Сладолед – AL
.
Вода – МИ – АЛ
Брисеви – АЛ
Зеленчук и овошје – АЛ
Додаток на храна – АЛ
Риба и школки – АЛ
Масло – АЛ
Јајца и производи од јајца – АЛ
Конзервирани производи – АЛ
Млеко и млечни производи – МИ – АЛ
Детски каши – АЛ
Хемиски испитувања
Алкохолни пијалоци – АЛ
Вода – ХИ – AL
Житарки и тестенини АЛ
Зачини – ХИ – АЛ
Масло – ХИ – АЛ
Месо и месни производи – ХИ – АЛ
Млеко и млечни производи – ХИ – АЛ
Овошје, зеленчук и нивни производи – ХИ – АЛ
Храна за животни – АЛ
DOK
Sektoret
Careers AL
Зачини
ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
pH
Содржина на вода/сува маса
Протеини
Пепел (минерални материи)
Фосфор
Масти
Определување на диетарни влакна
Сол
Определување на шеќери
Определување содржина на хидроксипролин, колаген, колаген/протеин
Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати (Реф.мет)
Oпределување на L-(+)-глутаминска к-на
Определување на скроб и глукоза (Реф. мет.)
Определување на глукоза
Енергетска вредност
Јаглехидрати
Кадмиум
Олово
Калај
Калциум
Амонијак
Активитет на вода
Определување на растворливи цврсти супстанци
Определување на киселински степен
Определување пепел нерастворлив во хлороводородна киселина
Афлатоксин B1
Вкупни афлатоксини
Деоксиниваленол
Фумонисини
Охратоксин А
Т-2 Токсин
Зеараленон
Афлатоксин М1
Патулин
Хлорамфеникол
Глутен
*Заситени масни киселини
*Незаситени масни киселини
*Полинезаситени масни киселини
*Определување на транс масти
*Сензорна анализа (органолептика) на млеко и млечни производи
*Определување на сулфур диоксид
*Определување на органски нечистотии од растително потекло
*Процент на етил алкохол
*Бруто-нето содржина
* % на етерско масло
*% на туѓи примеси
*% органски примеси
*Пиперин
*% на растение