Зачини

ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
  • pH
  • Содржина на вода/сува маса
  • Протеини
  • Пепел (минерални материи)
  • Фосфор
  • Масти
  • Определување на диетарни влакна
  • Сол
  • Определување на шеќери
  • Определување содржина на хидроксипролин, колаген, колаген/протеин
  • Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати (Реф.мет)
  • Oпределување на L-(+)-глутаминска к-на
  • Определување на скроб и глукоза (Реф. мет.)
  • Определување на  глукоза
  • Енергетска вредност
  • Јаглехидрати
  • Кадмиум
  • Олово
  • Калај
  • Калциум
  • Амонијак
  • Активитет на вода
  • Определување на растворливи цврсти супстанци
  • Определување на киселински степен
  • Определување пепел нерастворлив во хлороводородна киселина
  • Афлатоксин B1
  • Вкупни афлатоксини
  • Деоксиниваленол
  • Фумонисини
  • Охратоксин А
  • Т-2 Токсин
  • Зеараленон
  • Афлатоксин М1
  • Патулин
  • Хлорамфеникол
  • Глутен
  • *Заситени масни киселини
  • *Незаситени масни киселини
  • *Полинезаситени масни киселини
  • *Определување на транс масти
  • *Сензорна анализа (органолептика) на млеко и млечни производи
  • *Определување на сулфур диоксид
  • *Определување на органски нечистотии од растително потекло
  • *Процент на етил алкохол
  • *Бруто-нето содржина
  • * % на етерско масло
  • *% на туѓи примеси
  • *% органски примеси
  • *Пиперин
  • *% на растение