(+389) 02 278 1166
Борис Трајковски бр.130, Скопје
Contact
Home
About Us
Services
Microbiological testing
Cereals and pasta
Confectioner products
Аdditives
Animal feed
Gelatin
Spices
Honey and honey products
Meat and meat products
Drinks
Ice Cream
.
Water
Swabs
Vegetables and fruits
Food supplements
Fish and shellfish
Cooking oil
Eggs and egg products
Canned products
Milk and dairy products
Children’s porridge
Chemical testing
Alcoholic beverages
Water
Wheat & Cereals
Spices
Cooking Oil
Honey
Meat and meat products
Milk and dairy products
Fruits & Vegetables
Animal feed
Documents
Sectors
Careers
Зачини
ХЕМИСКО ИСПИТУВАЊЕ
pH
Содржина на вода/сува маса
Протеини
Пепел (минерални материи)
Фосфор
Масти
Определување на диетарни влакна
Сол
Определување на шеќери
Определување содржина на хидроксипролин, колаген, колаген/протеин
Определување на вк. содржина на нитрити и нитрати (Реф.мет)
Oпределување на L-(+)-глутаминска к-на
Определување на скроб и глукоза (Реф. мет.)
Определување на глукоза
Енергетска вредност
Јаглехидрати
Кадмиум
Олово
Калај
Калциум
Амонијак
Активитет на вода
Определување на растворливи цврсти супстанци
Определување на киселински степен
Определување пепел нерастворлив во хлороводородна киселина
Афлатоксин B1
Вкупни афлатоксини
Деоксиниваленол
Фумонисини
Охратоксин А
Т-2 Токсин
Зеараленон
Афлатоксин М1
Патулин
Хлорамфеникол
Глутен
*Заситени масни киселини
*Незаситени масни киселини
*Полинезаситени масни киселини
*Определување на транс масти
*Сензорна анализа (органолептика) на млеко и млечни производи
*Определување на сулфур диоксид
*Определување на органски нечистотии од растително потекло
*Процент на етил алкохол
*Бруто-нето содржина
* % на етерско масло
*% на туѓи примеси
*% органски примеси
*Пиперин
*% на растение