USHQIMI PËR KAFSHËT

USHQIMI PËR KAFSHËT

TESTIMET ORGANOLEPTIKE

Pamja dhe struktura, sipërfaqja, qëndrueshmëria, aroma, shija, e huaj / e dukshme / papastërtitë.

TESTIMET FIZIKO-KIMIKE DHE BIOKIMIKE

Vlera e energjisë

Aciditeti aktiv (pH)

Aciditeti i titrimit

Përmbajtja e ujit / lagështisë

Substancat e avullueshme, Përmbajtja e paqëndrueshme

Përmbajtja e yndyrës (ekstrakte)

Përmbajtja e proteinave (proteina, proteina e papërpunuar, azoti, azoti i tretshëm, proteina e tretshme në pepsinë)

Përmbajtja e sheqerit (laktozë)

Përmbajtja e karbohidrateve

Përmbajtja e amidës

Përmbajtja e amidës (niseshte)

Përmbajtja e celulozës së papërpunuar (fibrave)

Përmbajtja e lëndës së parë celuloze (fibra) (ADF) dhe lignin ADL

Përmbajtja e celulozës së papërpunuar (fibrave) të trajtuara me detergjent neutral (aNDF);

Ash përmbajtje - hirit

Përmbajtja e kripës së gatimit (klorur natriumi)

Përmbajtja e vitaminës C (acid askorbik)

Përmbajtja e mbetur e hidroksidit të natriumit

Përmbajtja e mbetjeve të klorit

Dëshmia e aldehydit epihidrin pas Chrys

Prania e yndyrave vegjetale në yndyrën e qumështit me reagimin e Bele

Përcaktimi i numrit të peroksidit

Përmbajtja e acidit benzoik (benzoat)

Përmbajtja e acidit sorbik (sorbat)

Përmbajtja e përmbajtjes së kaliumit

Përmbajtja e dioksidit të sulfurit (gjithsej dhe pa pagesë)

Përmbajtja e proteinave soje

Përmbajtja e joneve të bariumit

Përmbajtja e boronit

Përmbajtja e sulfateve

Përmbajtja e fosfateve

Përmbajtja e aflatoksinës B1

Përmbajtja e aflatokinës B dhe G

Përmbajtja e aflatoksinës M1

Përmbajtja e deoksinovalenol / DON /

Përmbajtja e zearalenone (mikotoksina)

Përmbajtja Ochratoxin A (mycotoxin)

Përmbajtja e toksinave T-2 dhe NT-2

Përmbajtja e fumonisins B1 dhe B2

Përmbajtja e amoniakut sipas metodës Nessler

Përmbajtja e amoniakut sipas testit të Eberit

Sulfuri i hidrogjenit

Përmbajtja e etanolit (alkooli etilik)

Përmbajtja e ures

Përmbajtja e amino acideve (hidroksiprolina)

Përmbajtja e histamines

Përmbajtja proporcionale e përbërësve

Përcaktimi neto i peshës

Përmbajtja e karbamidit (aktiviteti urease)

Përmbajtja e Gossypol (glucoside nga pambuku)

Aktiviteti i inhibitorëve të trypsinës

Substancat e ekstraktit të azotit

Përmbajtja monenzinit

Përmbajtja e etoksikinës / santokvinës /

Prania e pesticideve organofosforike

Përmbajtja aluminit

Përmbajtja e antinomit

Përmbajtja e arsenikut

Përmbajtja e hekurit

Përmbajtja e merkurit

Përmbajtja e zhivës

Përmbajtja e jodit

Përmbajtja e kadmiumit

Përmbajtja e kallajit

Përmbajtja e kaliumit

Përmbajtja e kalciumit

Përmbajtja e magnezit

Përmbajtja e manganit

Përmbajtja e bakrit

Përmbajtja e molibdenit

Përmbajtja natriumi

Përmbajtja e nikelit

Përmbajtja e nitrateve

Përmbajtja e nitriteve

Përmbajtja e plumbit

Përmbajtja e Selenit

Përmbajtja e fosforit

Përmbajtja e kromit

Përmbajtja e zinkut

Përmbajtja e cianideve

Përmbajtja e pesticideve kloroorganike

Pëmbajtja e ngjyrave: e verdhë, e kuqe, e kaltër.

Përmbajtja e vitaminës:

A (retinol)

A (beta-karotinë)

B1 (tiaminë)

B2 (riboflavin)

B3 (niacin)

B5 (acid pantotenik)

B6 (piridoksin)

B7 (biotinë / vitaminë H)

B9 (acid folik)

C (acid askorbik)

D (D2 ergocalciferol)

D (kolekalciferol D3)

E (tokoferolet)

K (fitomenadione)

Përmbajtja e acideve yndyrore të ngopura

Përmbajtja e acideve yndyrore të pangopura

Përmbajtja e izomereve trans të acideve yndyrore

Përmbajtja e ëmbëlsuesve:

Acesulfam К

Sakarinë

Aspartam

Sukralozë

Përmbajtja e nehohesperidin (NHDC)

Përmbajtja e bifenileve të poliklorinuara

Metoda horizontale për përcaktimin e numrit të ulët të Bacus cereus prezumptive

Metoda horizontale për numërimin e stafilokokëve pozitive të koagulasit (Staphylococcus aureus dhe lloje të tjera)

Metoda horizontale për numërimin e majave dhe mykut

Metoda horizontale për zbulimin e yersinia enterocolitica patogjene

Metoda horizontale për zbulimin dhe numërimin e Campylobacter spp.

Metoda horizontale për zbulimin dhe numërimin e Listeria monocitogenes, L. spp.